برگزاری نشست پژوهشی با عنوان نسخ مشروط در قرآن
در ادامه برنامه های همایش روش پژوهشی علامه معرفت(رحمه الله) نشست علمی با سخنرانی جناب حجت الاسلام و المسلمین دکتر حامد معرفت برگزار گردید.
در ادامه برنامه های همایش روش پژوهشی علامه معرفت(رحمه الله) نشست علمی با سخنرانی جناب حجت الاسلام و المسلمین دکتر حامد معرفت برگزار گردید.
در ادامه برنامه های همایش روش پژوهشی علامه معرفت(رحمه الله) نشست علمی با عنوان «روش فرهنگ سازی پوشش اسلامی از منظر قران» با سخنرانی جناب حجت الاسلام و المسلمین دکتر عبدالکریم بهجت پور برگزار شد.
اختتامیه همایش روش پژوهشی علامه معرفت (رحمه الله) با حضور جناب حجت الاسلام و المسلمین دکتر بهجت پور از شاگردان خاص حضرت علامه و بیت مکرم علامه معرفت (رحمه الله)، نماینده محترم ولی فقیه و امام جمعه کرمان حضرت آیت الله جعفری، جناب حجت الاسلام و المسلمین دکتر علیمرادی نماینده مجلس خبرگان رهبری، مدیران و معاونان مدارس علمیه استان کرمان، اساتید حوزه و دانشگاه و پژهشگران و محققان علوم اسلامی در تالار برق شهرستان کرمان برگزار شد.
یکی از اهداف خطرناکی که ایرانی ها پس از انقلابشان به دنبال تحقق آن بودند استقلال بود. در حالی که سیاستمداران آمریکایی کشف کرده بودند استقلال اصلاً به مزاج ملت های کوچک و متوسط سازگار نیست و اگر ملتی مانند ایران به استقلال برسد زیاد رو دل خواهد کرد. به همین دلیل آمریکا برای مقابله با رودل احتمالی ملت ایران تلاش کردند روش های گوناگونی برای مقابله با استقلال طلبی آنان در پیش گیرند. یکی از این روش ها تحریم بود. معنای اصلی تحریم آن بود که آمریکایی ها می نشستند و بررسی می کردند که چه چیزی برای ملت ایران خوب نیست. بعد صادرات و فروش آن را به ایران ممنوع می کردند و اگر شخص یا کشوری این قاعده را رعایت نمی کرد با او به شکل قانونی برخورد می کردند.
اولین گام از این روش پیش گیرانه و بهداشتی، جلوگیری از تحویل ناوها و هواپیماهای جنگنده ای بود که در زمان شاه خریداری شده و پول های آن نیز کاملاً پرداخت شده بود، بلکه حتی از پس دادن پول هایی که برای خرید آنها از کیسه ایران رفته بود خودداری می کرد.
گام دوم، بلوکه کردن اموال و دارایی های دولت ایران در آمریکا بود. در زمان شاه صدها میلیون دلار از اموال ملت ایران به شکل نقد یا در قالب سهام و حتی املاک در آمریکا پس انداز و سرمایه گذاری شده بود.
قابل توجه است که برخی کالاهای بی ضرر و مفید هیچ گاه در فهرست تحریم های آمریکا علیه ایران قرار نگرفتند مثلاً فروش سیگار و توتون(برای ساخت سیگار) از سوی شرکت های آمریکایی یا سایر کشورها به ایران همیشه به شکل رسمی و قانونی وجود داشته است. چون آمریکایی ها می دانستند که بعضی ایرانی ها دوست دارند سیگار بکشند و با دود تفریح کنند و نمی خواستند این عده، تفریح و دل خوشی شان را از دست بدهند.
کالاهای ضروری دیگر مثل لوازم آرایش هم هیچ وقت در فهرست تحریم های آمریکا علیه ایران قرار نگرفت چون آمریکایی ها خوبی ملت ایران را می خواستند و می دانستند یک ملت می تواند بدون دارو، فناوری، کالاهای تکنولوژیک و … زندگی می کند اما ادامه زندگی بدون لوازم آرایش یا سیگار به هیچ وجه ممکن نیست. (تاریخ مستطاب آمریکا، ص205)
به حول و قوه الهی همایش روش پژوهشی علامه محمد هادی معرفت (رحمه الله) در تاریخ 1395/08/22 از ساعت 8:30 تا 11 با سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین جناب دکتر عبدالکریم بهجت پور رئیس محترم مؤسسه تمهید و عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی و حضور فرزندان علامه بزرگوار محمد هادی معرفت برگزار می گردد. عصر همان روز نشست علمی با عنوان «روش فرهنگ سازی پوشش اسلامی با تکیه بر قرآن» از ساعت 14:30 تا 16 برگزار می گردد.
مهلت ارسال مقالات شرکت در
همایش ملی «روش پژوهشی علامه معرفت (رحمه الله)»
تا بیستم مهرماه تمدید گردید.
مقام معظم رهبری (مدظله العالی) درباره محتوای دعای عرفه فرمودند: «دعاهایی که از ائمه رسیده است، بهترین دعاهاست. اولا خواستههایی در این دعاها گنجانده شده است که به ذهن امثال ماها اصلا خطور نمیکند و انسان از زبان ائمه (علیهمالسلام) آنها را از خدا طلب میکند. در دعای ابوحمزه و دعای افتتاح و دعای عرفه بهترین مطالبات و خواستهها برای انسان مطرح میشود؛ که اگر انسان اینها را از خدا بخواهد و بگیرد، میتواند برای او سرمایه باشد. ثانیا در این دعاها مایههای خشوع و تضرع وجود دارد. مطلب، با زبان و لحن و بیانی ادا شده است که دل را خاشع و نرم میکند. با عبارات فصیح و بلیغ، عشق و شیفتگی و شوق در این دعاها موج میزند. انسان باید این دعاها را قدر بداند و از آنها استفاده کند.» ۱۳۸۴/۰۷/۲۹
سَيِّدِي فَبِمَنْ أَسْتَغِيثُ إِنْ لَمْ تُقِلْنِي عَثْرَتِي فَإِلَى مَنْ أَفْزَعُ إِنْ فَقَدْتُ عِنَايَتَكَ فِي ضَجْعَتِي وَ إِلَى مَنْ أَلْتَجِئُ إِنْ لَمْ تُنَفِّسْ كُرْبَتِي سَيِّدِي مَنْ لِي وَ مَنْ يَرْحَمُنِي إِنْ لَمْ تَرْحَمْنِي وَ فَضْلَ مَنْ أُؤَمِّلُ إِنْ عَدِمْتُ فَضْلَكَ يَوْمَ فَاقَتِي وَ إِلَى مَنِ الْفِرَارُ مِنَ الذُّنُوبِ إِذَا انْقَضَى أَجَلِي سَيِّدِي لا تُعَذِّبْنِي وَ أَنَا أَرْجُوكَ إِلَهِي [اللَّهُمَ ] حَقِّقْ رَجَائِي وَ آمِنْ خَوْفِي فَإِنَّ كَثْرَةَ ذُنُوبِي لا أَرْجُو فِيهَا [لَهَا] إِلا عَفْوَكَ سَيِّدِي أَنَا أَسْأَلُكَ مَا لا أَسْتَحِقُّ وَ أَنْتَ أَهْلُ التَّقْوَى وَ أَهْلُ الْمَغْفِرَةِ فَاغْفِرْ لِي وَ أَلْبِسْنِي مِنْ نَظَرِكَ ثَوْبا يُغَطِّي عَلَيَّ التَّبِعَاتِ وَ تَغْفِرُهَا لِي وَ لا أُطَالَبُ بِهَا إِنَّكَ ذُو مَنٍّ قَدِيمٍ وَ صَفْحٍ عَظِيمٍ وَ تَجَاوُزٍ كَرِيمٍ.
اى آقاى من، اگر لغزشم را ناديده نگرى از چه كسى فريادرسى خواهم و به چه كسى پناه ببرم اگر عنايتت را در آرامگاهمم نداشته باشم و به چه كسى التجا برم اگر غم و اندوهم را برطرف نكنى؟ اى آقاى من كه را دارم و چه كسى بر من رحم میكند، اگر تو به من رحم نكنى، و احسان كه را آرزو كنم، اگر احسان تو را روز بيچارگى ام نداشته باشم و گريز از گناهان به سوى كيست، وقتى كه عمرم سرآيد؟ اى آقاى من، مرا عذاب مكن كه اميد به تو دارم، خدايا اميدم را تحقق بخش، و ترسم را ايمنى ده، زيرا من در عين فراوانى گناهانم اميدى جز به گذشت تو ندارم، اى آقاى من چيزی را از تو درخواست دارم كه شايسته آن نيستم و تو اهل تقوا و آمرزشى، پس مرا بيامرز و جامه اى از لطفت بر من بپوشان، كه گناهانم را بر من بپوشاند و آنها را بيامرزى و نسبت به آنه بازخواست نشوم كه تو دارى كرم ديرينه و چشم پوشى بزرگ و گذشت كريمانه اى.
ماجرای «آن بیست و سه نفر» اتفاقی است که نمونهاش در هیچ جنگی رخ نداده است.” این نخستین جمله از کتاب خاطرات آزاده سرافراز جناب آقای احمد یوسفزاده است که چندی پیش از سوی انتشارات سوره مهر روانه بازار کتاب شده است. کتاب، همانطور که راوی بر آن اذعان دارد، روایتی ناگفته و تاکنون تکرار نشده از جنگ هشتساله عراق با ایران را در خود دارد که در نوع خود خواندنی است. کتاب نه روایتی داستانی و نه ماجرایی برخاسته از ذهن نویسنده است، «آن بیست و سه نفر» حکایتی است واقعی از زندگی ۲۳ نوجوان که در عملیات بیتالمقدس به اسارت درآمدهاند. در حقیقت این کتاب سندی است از زندگی ۲۳ رزمنده که سالهای شیرین نوجوانیشان را در اسارتگاههای عراق گذراندند. نگاه به جنگ از قاب نوجوانی ۱۷ساله، روایتی جدید از جنگ عراق با ایران است که بیش از هرچیزی تلخی و بیرحمی جنگ را تلنگر میزند. نویسنده می¬گوید: در هیچ جنگ دیگری چنین موضوعی را سراغ ندارید که ۲۳ نوجوان اسیر شوند و بعد با فرمانده نیروی متخاصم که در زمان ما صدام حسین بود، ملاقات کنند و در حالی که صدام به آنها پیشنهاد آزادی بدهد، آنها برای عزت کشورشان پاسخ منفی دهند.
وی ادامه داد: در این کتاب از چگونگی ورودم به جبهه آغاز کردم و پس از آن به وقایع اسارت، چگونگی اسیرشدنم، ماجراهایی که برای ما اتفاق افتاد، دیدار با صدام، مقاومت رزمندگان و… پرداختهام. نکته جالب در این خاطرات مقاومتی بود که بچهها از خود نشان داده بودند. عراق میخواست از ما بهعنوان ابزار تبلیغاتی استفاده کند و بگوید که دولت ایران بچههای کمسنوسال را به جبهه فرستاده است، اما بچهها در برابر وعدههای آنها برای انجام این کار مقاومت کردند.
یوسفزاده یادآور شد: خاطرات این سالها را بهمحض آزاد شدن از اسارت و بازگشت به وطن نوشتم و در اثری با عنوان «پرچین راز» منتشر شد، اما قدرت اندک نویسندگی و نداشتن تجربه مانع از پرداختن خوب موضوع شده بود. تا اینکه پس از چند سال آزمون و خطا در عرصه نویسندگی، این اثر را نوشتم و بهمحض اتمام به نظرم رسید هم از جهت ساختار و طرز نویسندگی و هم از حیث نوع موضوع انتخاب شده، کتاب موفقی خواهد شد.
«۳۰۰۰ روز اسارت» عنوان کتاب خاطرات آزاده محترم کرمانی جناب آقای محمدرضا حسنی سعدی از دوران اسارت است که در سال ۱۳۷۸ به همت کنگره بزرگداشت سرداران و هشت هزار شهید استان های کرمان و سیستان و بلوچستان به چاپ رسیده است. وی قریب به هشت سال را در اردوگاه های موصل عراق سپری کرده و در این خاطرات جنبه های مختلف زندگی اسیران ایرانی در اسارت را به تصویر کشیده است.ایشان در «۳۰۰۰روز اسارت» کوشیده، آموخته ها، تجربیات، یافته ها، دیده ها و شنیده های خود در زمینه جنبه های مختلف زندگی اسرا در اسارت به خصوص در اردوگاه موصل چهار را در اختیار مخاطب قرار دهد. نویسنده در این کتاب نگاهی متفاوت و جامع نسبت به اسارت دارد و می کوشد از زوایایی که تاکنون به اسارت نگریسته نشده، به آن نگاه کند و دیده هایش را با زبانی ساده و روان روی کاغذ بیاورد.